ΕΝΩΣΗ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ

Με πίστη και όραμα για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Ταεκβοντο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

24 Mar
Αρκετοί από τους νέους διαιτητές της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρώτο κατά σειρά σεμινάριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπεύθυνης διαιτησίας της Ένωσης, Σωτηρίας Μπάρδα. ...
Αναλυτικά...

Αρκετοί από τους νέους διαιτητές της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρώτο κατά σειρά σεμινάριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπεύθυνης διαιτησίας της Ένωσης, Σωτηρίας Μπάρδα.

Κινησιολογία και διαχείριση αγώνα ήταν τα βασικά αντικείμενα του σεμιναρίου, το οποίο σύμφωνα με την υπεύθυνη διαιτησίας της ΕΤΑΒΕ, θα έχει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον με στόχο «την ενίσχυση της ήδη δυνατής ομάδας διαιτητών που διαθέτει η Ένωση».

«Η διαιτησία της ΕΤΑΒΕ, με τους παλιούς αλλά και τους νέους διαιτητές, θα αποκτήσει αυτάρκεια και θα μπορεί να διαχειριστεί από μόνη της αρκετά πρωταθλήματα», είπε η Σωτηρία Μπάρδα, η οποία αναγνωρίζει ότι η συμπεριφορά των διαιτητών μέσα στα τερέν, είναι αυτή που μπορεί να κερδίσει τον σεβασμό αθλητών και προπονητών.

«Η συνεργασία προπονητών, διαιτητών, αθλητών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είναι το ζητούμενο. Να είμαστε όλοι μια ομάδα. Να καταλάβουν όλοι, ότι μέσα σε έναν αγώνα δεν υπάρχει μόνο μια ομάδα διαιτητών, αλλά μια ομάδα που αποτελείται από τους ίδιους τους αθλητές αλλά και τους προπονητές. Να καταλάβουν ότι γι` αυτούς δουλεύουμε και γι` αυτό επιμορφωνόμαστε. Σεβόμαστε τις γνώσεις που έχουν, αλλά θέλουμε να δείξουν ότι σέβονται τη δουλειά που κάνουμε. Γιατί ο σκοπός είναι κοινός».

Τόνισε ότι «από την ημέρα που ανέλαβα ως υπεύθυνη διαιτησίας, διαπιστώνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κομμάτι της διαιτησίας, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τον αριθμό των νέων διαιτητών που συμμετείχαν στα σεμινάρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο», ενώ σχετικά με το επίπεδο της διαιτησίας στην Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος είπε ότι «είναι πολύ υψηλό και γι` αυτόν τον λόγο έχουμε και παρουσία σε τουρνουά του εξωτερικού, όπως συνέβη και πρόσφατα στην Βουλγαρία».

Σε πρόσφατο ταξίδι της, η Σωτηρία Μπάρδα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πρόεδρο αντίστοιχης Ένωσης στην Ιταλία «και συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τέτοιες σχέσεις και συνεργασίες, κάτι άλλωστε που είναι και επιθυμία του προέδρου της ΕΤΑΒΕ, του Χρήστου Μανώλη, τον οποίο και ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε».

αρχειο ανακοινωσεων